Olej: KROKOSZOWY BIO

Olej: KROKOSZOWY BIO
Kliknij, aby powiększyć
7,99 zł
/ szt.
PayPoOdroczone płatności. Kup teraz, zapłać za 30 dni, jeżeli nie zwrócisz. Więcej informacji

Kup teraz, zapłać później - 4 kroki

Przy wyborze formy płatności, wybierz PayPoPayPo
PayPo opłaci twój rachunek w sklepie.
Na stronie PayPo sprawdż swoje dane i podaj pesel.
Po otrzymaniu zakupów decydujesz co ci pasuje, a co nie. Możesz zwrócić część albo całość zamówienia - wtedy zmniejszy się też kwota do zapłaty PayPo.
W ciągu 30 dni od zakupu płacisz PayPo za swoje zakupy bez żadnych dodatkowych kosztów. Jeśli chcesz, rozkładasz swoją płatność na raty.
Łatwy zwrot towaru w ciągu 14 dni od zakupu bez podania przyczyny

KROKOSZ BARWIERSKI  (Carthamus tinctorius)

Gatunek rośliny jednorocznej z rodziny astrowatych. Pochodzi z obszarów Indii oraz Bliskiego Wschodu. Biało-żółta łodyga osiąga 1,3 metra wysokości. Kwiaty na koronie są kolorów intensywnie pomarańczowego. Suchy, niepękający owoc posiadający skórzastą owocnię, w której znajduję się luźno ułożone nasienie. Roślinę uprawia się dla barwników oraz drogocennego oleju do produkcji kosmetyków, zwłaszcza wyrobów mydlanych.

OLEJ KROKOSZOWY BIO/Carthamus Tinciorius Oil/

Nierafinowany,tłoczony na zimno w wersji organicznej olej z krokosza barwierskiego Carthamus Tinctorius. Zawiera największą ilość kwasu linolowego ze wszystkich olejów roślinnych. Oprócz tego zawiera kawas olejowy oraz kwas palmitynowy, a także witaminy A i E w swojej naturalnej postaci. Działa przeciwzapalnie, redukuje wypryski oraz zanieczyszczenia. Szybki się wchłania i nie pozostawia tłustej warstwy. Przeznaczony do skóry tłustej z trądzikiem i mieszanej. 

Olej Krokoszkowy BIO firmy Etja, jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO i  rejestrację w bazie CPNP. Produkt przebadany dermatologicznie.

SPOSÓB UŻYCIA

  • może być stosowany bezpośrednio na skórę
  • jako dodatek do kosmetyków przeznaczonych do skóry tłustej z trądzikiem, mieszanej (z tendencją do tłustej).
  • stosowany punktowo uszkadza mieszki włosowe. Pewne źródła mówią, że hamuję porost włosów po depilacji. Po zabiegu depilacyjnym, nałóż olej i poczekaj aż się wchłonie.
  • kąpiel zmiękczająca skórę. Do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody wlej 10 ml oleju.

PRZECHOWYWANIE 

Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu.

POCHODZENIE

Państwa Ameryki

Olej kosmetyczny Etja jest produktem naturalnym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

 

Producent
Kod produktu
ETA-ODS-008
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel